Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013
ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ: Φτιάχνω σπιτικό ξύδι
ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ: Φτιάχνω σπιτικό ξύδι: Ξίδι, εξ ορισμού, είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης από βακτήρια του οξικού οξέος σε αλκοόλη. Τα βακτήρια που κάνουν αυτή τη δουλειά καλούντα...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Άμμος και πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα ή στη χο...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Άμμος και πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα ή στη χο...: Η λιθίαση, όπως λέγεται επιστημονικά, είναι η δημιουργία ενός ή περισσότερων λίθων, μικρών ή μεγαλύτερων, μέσα σε κάποιο από τα όργανα το...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Αμπελόφυλλα ή κληματόφυλλα - πως τα αποθηκεύουμε
Τα φαγητά της γιαγιάς: Αμπελόφυλλα ή κληματόφυλλα - πως τα αποθηκεύουμε: Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά μου φρόντιζε να κάνει τις προμήθειές της σε αμπελόφυλλα, για να έχει όλο το χρόνο για ντολμάδες . Για ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Γαύρος παστός ή αντσούγιες (αντζούγιες)
Τα φαγητά της γιαγιάς: Γαύρος παστός ή αντσούγιες (αντζούγιες): Ο παστός γαύρος, ή αλλιώς αντσούγιες, είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο. Η περίοδος για την παρασκευή του ξεκινάει από τον Μάιο ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Γαύρος παστός ή αντσούγιες (αντζούγιες)
Τα φαγητά της γιαγιάς: Γαύρος παστός ή αντσούγιες (αντζούγιες): Ο παστός γαύρος, ή αλλιώς αντσούγιες, είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο. Η περίοδος για την παρασκευή του ξεκινάει από τον Μάιο ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Αντσούγιες (αντζούγιες) μαρινάτες ή γαύρος ξυδάτος...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Αντσούγιες (αντζούγιες) μαρινάτες ή γαύρος ξυδάτος...: Ο παστός γαύρος , ή αλλιώς αντσούγιες , ειδικά ξυδάτος, (ή μαρινάτος όπως λέγεται), είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο, αλλά και ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Λιαστές ντομάτες
Τα φαγητά της γιαγιάς: Λιαστές ντομάτες: Οι άνθρωποι, όταν δεν είχαν άλλο τρόπο να συντηρήσουν τις ντομάτες, τις ξέραιναν στον ήλιο, αφαιρώντας όλα τα υγρά τους, έτσι ώστε να δ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Λιαστές ντομάτες
Τα φαγητά της γιαγιάς: Λιαστές ντομάτες: Οι άνθρωποι, όταν δεν είχαν άλλο τρόπο να συντηρήσουν τις ντομάτες, τις ξέραιναν στον ήλιο, αφαιρώντας όλα τα υγρά τους, έτσι ώστε να δ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Μούστος - Πετιμέζι - ολόκληρη η διαδικασία
Τα φαγητά της γιαγιάς: Μούστος - Πετιμέζι - ολόκληρη η διαδικασία: Μούστος είναι ο χυμός που παίρνουμε όταν στύψουμε και λιώσουμε τα σταφύλια. Πετιμέζι είναι ο παχύρρευστος, συμπυκνωμένος χυμός με ωρα...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Ρόδια - πως τα καθαρίζουμε εύκολα
Τα φαγητά της γιαγιάς: Ρόδια - πως τα καθαρίζουμε εύκολα: Μετά από πολλές δοκιμές και ρωτώντας φίλες και γνωστές, ή γιαγιά μου είχε καταλήξει στον παρακάτω τρόπο να καθαρίζει εύκολα τα ρόδια. Το...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Καραμελωμένα πορτοκάλια
Τα φαγητά της γιαγιάς: Καραμελωμένα πορτοκάλια: Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνουμε και καραμελωμένα λεμόνια, μανταρίνια, ή γκρέιπ φρουτ. Τρώγονται όπως είναι, ή βουτηγμένα σε σοκολάτα. Μπ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Τσίπουρο με ζάχαρη και μέλι
Τα φαγητά της γιαγιάς: Τσίπουρο με ζάχαρη και μέλι: Όχι και πολλά χρόνια πριν, (στα ορεινά χωριά της πατρίδας μας ακόμη είναι), ήταν το «φάρμακο» κατά της γρίπης και του κρυολογήματος. Αλλά...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Τα γιατροσόφια της γιαγιάς - σπιτικά φάρμακα
Τα φαγητά της γιαγιάς: Τα γιατροσόφια της γιαγιάς - σπιτικά φάρμακα: Στην Ελλάδα, η χρήση φυσικών μεθόδων για την αντιμετώπιση ασθενειών και άλλων προβλημάτων υγείας, είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Η μελέ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Χαμομήλι ή Chamomilla - χαμομηλέλαιο
Τα φαγητά της γιαγιάς: Χαμομήλι ή Chamomilla - χαμομηλέλαιο: Το χαμομήλι, ή chamomilla είναι ποώδες φυτό, μονοετές, ύψους μέχρι 35 εκατοστών. Αρωματικό και φαρμακευτικό, το χαμομήλι έχει ηρεμιστικ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Χαμομήλι ή Chamomilla - χαμομηλέλαιο
Τα φαγητά της γιαγιάς: Χαμομήλι ή Chamomilla - χαμομηλέλαιο: Το χαμομήλι, ή chamomilla είναι ποώδες φυτό, μονοετές, ύψους μέχρι 35 εκατοστών. Αρωματικό και φαρμακευτικό, το χαμομήλι έχει ηρεμιστικ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Βάλσαμο (βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο) - βαλσαμέλαιο
Τα φαγητά της γιαγιάς: Βάλσαμο (βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο) - βαλσαμέλαιο: Ένα σχεδόν "θαυματουργό" βότανο , γνωστό για τις καταπληκτικές του ιδιότητες, από την εποχή του Ιπποκράτη, με το όνομα Υπερικ...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Λάδι λεβάντας - πως παρασκευάζεται
Τα φαγητά της γιαγιάς: Λάδι λεβάντας - πως παρασκευάζεται: Η λεβάντα ή lavandula, είναι φυτό της οικογένειας των Χειλανθών. Οι ιαματικές της ιδιότητες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα και αναφέρον...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Εγκαύματα - πρώτες βοήθειες - αντιμετώπιση
Τα φαγητά της γιαγιάς: Εγκαύματα - πρώτες βοήθειες - αντιμετώπιση: Έγκαυμα λέγεται η βλάβη που προκαλείται στο ανθρώπινο σώμα, εξ᾿ αιτίας της επαφής του, με κάποιου είδους θερμότητα. Ανάλογα με την ζημι...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Κηραλοιφή με πρόπολη για εγκαύματα και ερεθισμούς
Τα φαγητά της γιαγιάς: Κηραλοιφή με πρόπολη για εγκαύματα και ερεθισμούς: Η κηραλοιφή ή κεραλοιφή όπως την έλεγε η γιαγιά μου, είναι μια "θαυματουργή" αλοιφή, που η συνταγή της έρχεται από τη Μικρά Ασί...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Φασολάδα παραδοσιακή
Τα φαγητά της γιαγιάς: Φασολάδα παραδοσιακή: Ποιό είναι το εθνικό μας φαγητό, που μεγάλωσε γενιές και γενιές; Η φασολάδα. Απαραίτητο συνοδευτικό, ελιές και σπιτικό κρασί. Οι άνθρω...
Τα φαγητά της γιαγιάς: Ξύδι σπιτικό - πως φτιάχνεται
Τα φαγητά της γιαγιάς: Ξύδι σπιτικό - πως φτιάχνεται: Ξύδι, ονομάζεται το αποτέλεσμα της ζύμωσης από βακτήρια, του οξικού οξέος σε αλκοόλη. Τα βακτήρια αυτά λέγονται οξοβακτηρίδια. Με την οξι...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)