AGROAXON HERB
A. BIO- STEVIA
PRODUCTS (ΠΡΟΪΟΝΤΑ)
SEED STEVIA
PLANT STEVIA
STEVIALR (LEAF- POWDER- LIQUID- TABL-PLUS- BIODENT K.T.L.)
OROSTEVIAR (RA)
STEVIOROR (RA+ ERYTHRITOL-XYLITOL-MANITTOL)
STEVILIANAR (ST)
STEVILR (ST-NO BITTER)
Stevial leaf stevia(φύλλα Στεβιας)
Stevial powdered stevia( Θρυματισμένα φύλλα)
Stevial powder stevia( Σκόνη Στέβιας)
Stevial liquid stevia( Υγρό Στεβιας)
Stevial tablet stevia(Ταμπλέτες Στεβιας)
Stevial plus stevia(Φακελάκι Στέβιας)
Stevial plus tee stevia( Φακελακι τσαι Στέβιας)
Stevial plus aromatic herb+stevia(Φακελάκι τσαι αρωματικών φυτών+Στέβια)R
Stevial Toothpaste( biodent) stevia(Οδοντόκρεμα Στέβιας)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 99%)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 98%)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 97%)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 95%)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 90%)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 85%)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 80%)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 60%)
Orostevia(REBADIOSIDE A 50%)
Orostevia(REBADIOSIDE-A 40%)
Stevioro (RA97+ERYTHRITOL)
Stevioro (RA97+XYLITOL)
Stevioro (RA97+MANNITOL)
Steviliana (ST95%)
Steviliana(ST 90%)
Steviliana(ST 85%)
Steviliana(ST 80%)
Stevil (ST95% χωρις πικρή γεύση)
Stevil (ST90% χωρις πικρή γεύση)
Stevil (ST85% χωρις πικρή γεύση)
Stevil (ST80% χωρις πικρή γεύση)
Σχετικά βιβλία
STEVIA
Η "STEVIA REBAUDIANA" είναι ένας θάμνος που φύεται στην Παραγουάη. Εκεί έχει χρησιμοποιηθεί από τους ινδιάνους της φυλής "Guarany" ανά τους αιώνες για τις γλυκαντικές, αλλά και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών ουσιών, όπως οι γλυκαντικές ουσίες "Στεβιοσίδη" και "Ρεμπαουντιοσίδη".
Τα ξηρά φύλλα της Στέβια είναι 30 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη ενώ οι γλυκοζίτες είναι 300-400 πιο γλυκά από τη ζάχαρη. Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ότι έχει μηδέν θερμίδες και δεν διασπάται σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 200 βαθμούς κελσίου, έτσι χρησιμοποιείται πολύ καλά στην μαγειρική.
Η Στέβια, εκτός των ανωτέρω, έχει και άλλα πλεονεκτήματα:
Η Στέβια είναι δημοφιλές γλυκαντικό σε αρκετές χώρες της Ασίας όπως Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλανδη, Μαλαισία, Ινδία, Φιλιππίνες, αλλά και στην Βραζιλία, Παραγουάη, Αργεντινή και Ισραήλ.
Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών ουσιών, όπως οι γλυκαντικές ουσίες "Στεβιοσίδη" και "Ρεμπαουντιοσίδη".
Τα ξηρά φύλλα της Στέβια είναι 30 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη ενώ οι γλυκοζίτες είναι 300-400 πιο γλυκά από τη ζάχαρη. Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ότι έχει μηδέν θερμίδες και δεν διασπάται σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 200 βαθμούς κελσίου, έτσι χρησιμοποιείται πολύ καλά στην μαγειρική.
Η Στέβια, εκτός των ανωτέρω, έχει και άλλα πλεονεκτήματα:
1. είναι κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από διαβήτη.
2. Είναι φιλική για τα δόντια.
3. Δέν προκαλεί φουσκώματα.
4. Έχει αντιοξειδωτική δράση.
5. Είναι ασφαλές
6. Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα.
Η Στέβια είναι δημοφιλές γλυκαντικό σε αρκετές χώρες της Ασίας όπως Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλανδη, Μαλαισία, Ινδία, Φιλιππίνες, αλλά και στην Βραζιλία, Παραγουάη, Αργεντινή και Ισραήλ.
Η Στέβια έχει τις κάτωθι εφαρμογές.
ΤΡΟΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ
Αναψυκτικά Φαρμακευτική
Αλκοολούχα ποτά Καλλυντικά
Καρυκεύματα Οδοντόκρεμες
Αρωματικά φυτά(τσάι)
Ζαχαροπλαστεία& Ψωμί
Γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα
Παγωτά
Σάλτσες σόγιας
Επιτραπέζια γλυκαντικά
Θαλασσινά τρόφιμα
Τσίχλες
Καραμέλες
H "ΑΓΡΟΑΞΩΝ Α.Β.Ε.Ε.Ε.", μέσω του ιδρυτικού μετόχου της κ. Ηλία Τσαμπαρδούκα - γεωπόνου, πειραματίζεται εδώ και πέντε χρόνια με την καλλιέργεια της Στέβιας, αναπτύσσοντας δικές της ποικιλίες. Επίσης συνεργάζεται με διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδος, Γερμανίας και Βελγίου για την ανάπτυξη της μεταποίησης. Είναι δε το 24ο μέλος της "EUSTAS" (Ένωσης Στέβιας Ευρώπης) και συμμετέχει σε Διάφορα παγκόσμια συνέδρια. Έχει ιδρύσει την "GRAST" (Ένωση Στεβιας Ελλάδος).
Specification
|
Total
content
|
R-A
content
|
Sweetness
|
Specific
Optical
Rotation(a)D25D
|
Specific
Absorbance
E/CM
|
Ash
|
Moisture
|
Heavy
Metals(PB)
|
Arsenic(As)
| |||
Orostevia R-A 99%
|
99%
|
99%
|
450
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Orostevia R-A 98%
|
98%
|
98%
|
400
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Orostevia R-A 95%
|
96%
|
95%
|
400
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Orostevia R-A 60%
|
90%
|
60%
|
350
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Orostevia R-A 50%
|
90%
|
50%
|
350
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Orostevia R-A 40%
|
90%
|
40%
|
300
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Stevil ST90%
|
90%
|
20-25%
|
250
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Stevil ST95%
|
95%
|
25%
|
250
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Stevil ST98%
|
98%
|
25%
|
270
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
Stevil ST90% ST80%
no bitter aftertaste
|
90%
|
6%
|
250
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
SteviLST 95% ST90% no bitter aftertaste
|
95%
|
5%
|
250
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤ 4
|
≤0 .001
|
≤ 0.0001
| |||
STEVIA SUGAR TECHNICAL STANDARD
STEVIA PRODUCT LIST
No
Series Specification Total SG Reb-A Stevioside 1 RA Orostevia A3 99% 99% 99% Orostevia A3-98% 99% 98% 2 Orostevia A3-97% 99% 95% 3% 3 Orostevia A3-95% 99% 97% 4 Orostevia A3-90% 95% 90% 5% 5 Orostevia A3-85% 95% 85% 6 Orostevia A3-80% 95% 80% 9% 7 Orostevia A3-60% 90% 60% STV26,RC4.5% 8 Orostevia A3-50% 90% 53% STV33,RC5% 9 Orostevia A3-40% 85% 40% STV40,RC5% 10 STV Stevil 98% 98% 3% 95% 11 Stevil 90% 95% 6% 90% 12 Stevil 95% 95% 1% 95% 13 Stevia Stevil 90% 90% 27% 56%,RC5% 14 Stevioro 85% 85% 23% 50% 15 Stevioro 80% 80% 20% 50%-52%RC8% 16 Healty stevial sugar Granule 20 times Tablets 20times Nutrients found in Stevia Vitamin C Beta-Carotene Chromium Cobalt Vegetable fat Fiber Iron Magnesium Manganese Niacin Phosphorus Potacium Protein Riboflavin Selenium Silicon Sodium Thiamin Water Zinc |